Yrityksen tarina

Sorrin perhe on luotsannut Kangasniemen Kumikorjaamoa jo 43 vuotta.

Veli-Pekka Sorri osti yrityksen Veikko Hurskaiselta 21.3.1980. Ennen omistajanvaihdosta yritys oli ehtinyt olla toiminnassa parin vuoden ajan. 

Yritystoiminnan alkuvaiheessa Kumikorjaamo toimi Nakertajassa Jurvasen kauppaliikkeen pihassa sijainneessa rakennuksessa.

Taustan kuva: Seppo Pyyhtinen

Oma, Teollisuustien varressa sijaitseva liikekiinteistö, jossa yritys edelleenkin toimii, valmistui puolentoista vuoden kuluttua. Aivan alkuperäisessä asussaan tilat eivät nykypäivänä ole, vaan niitä on vuosien varrella ehditty laajentaa ja remontoida useaan otteeseen. Viimeisimpänä tehtiin julkisivuremontti vuonna 2021. 

Perheyritys palvelee

Yrityksen vetovastuu siirtyi Veli-Pekka Sorrilta vuonna 2015 hänen tyttärelleen Satu Sorrille, joka on Kumikorjaamon pääomistaja ja toimitusjohtaja.

Veli-Pekka Sorri ja hänen puolisonsa olivat mukana osakeyhtiössä vuoden 2023 alkuun saakka, jolloin heidän osuutensa siirtyi tyttärille, Hannele Sorrille ja Minna Sorrille. Hannele ja Minna ovat mukana yrityksen hallinnollisissa ja päätöksellisissä asioissa. 

Yritys esittelyssä Kangasniemen kumikorjaamo

Kangasniemen Kumikorjaamon tärkein myyntiartikkeli on henkilöautojen renkaat, mutta myös kuorma-autojen ja maatalouskoneiden renkaiden myynti tuo hyvän lisän liiketoimintaan ja kannattelee hiljaisempina aikoina.

Yrityksen valikoimaan kuuluvat myös muun muassa moottoripyörien, rollaattorien ja kottikärryjen renkaat. 

Renkaiden myynnin ohella yrityksen palveluihin kuuluvat niiden vaihto- ja korjaustyöt. 

Kesä- ja talvirengassesonkien merkitys on yritykselle suuri, niiden osuus on yli puolet vuosittaisesta renkaiden myynnistä. Kiireisimmät sesonkiajat ajoittuvat noin kuukauden mittaisille jaksoille.

Kangasniemen Kumikorjaamo Oy työllistää yrittäjä Satu Sorrin lisäksi ympärivuotisesti viisi vakituista työntekijää.

Yrityksen yhteystiedot | Facebook-sivut

Yrittäjän esittely

Satu Sorri

Olen 43-vuotias, tokaluokkalaisen koululaisen äiti. Asumme Vihtavuoressa. Vapaa-ajallani tykkään liikkua ja matkustella, touhuta yhdessä tyttären kanssa.

Satu Sorri

Yrittäjä, toimitusjohtaja

Olen toiminut yrittäjänä Kangasniemen Kumikorjaamossa kahdeksan vuotta. Yrityksen touhuissa olen ollut mukana jo pikkutytöstä, voisi sanoa, että olen kasvanut rengaspinojen välissä.

Yrittäjyys ei ole ollut aina minulle tietoinen valinta, mutta vuosien kypsyttelyn jälkeen oli kunnia astua isäni isoihin saappaisiin.

Ala on monipuolinen, eikä vastaan tule yhtään samanlaista päivää. Se on tämän yrittäjyyden hyviä puolia. Haasteita tulee matkan varrella, mutta nekin ratkeavat yhteistyöllä huipun työtiimini kanssa.

Asiakaskohtaamiset ovat yrittäjyyden parasta antia ja se, että pihasta lähtee tyytyväinen asiakas. 

Lämpimästi tervetuloa kaikki meille asioimaan, niin vanhat kuin uudet asiakkaat!

Pieni esittelyvideo

Kangasniemen Yrittäjät ry toteutti 40. juhlavuotensa kunniaksi videot 40 paikallisesta yrityksestä. Myös Kangasniemen Kumikorjaamo oli mukana ”Hetkiä yrittämisestä Kangasniemellä” -kampanjassa.

Video julkaistiin 2.10.2020.